ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Shop By

Στοιχεία 1-40 από 61

Σελίδα
 1. 43.2701 Auction ended - See results
  180,00 €
  Relation de la defaite des Turcs dans la Morée et de la prise de Patras, de Lepante…, Paris 5 Septembre 1687. Ειδική δωδεκασέλιδη επινίκια έκδοση, σε σχήμα και τύπο εφημερίδας, για την απελευθέρωση της Πάτρας, της Ναυπάκτου και της Αχαΐας από τους Βενετούς το καλοκαίρι του 1687. Λεπτομερέστατη περιγραφή της εκστρατείας των Ενετών στην Αχαΐα, της μεγάλης μάχης στην Πάτρα και όλων των τοπικών κινήσεων, που οδήγησαν σ’ αυτήν τη μεγάλη νίκη και σφράγισε τελειωτικά την πρώτη απελευθέρωση της Πελοποννήσου. Οι Relation ήταν ειδικές εκδόσεις, σε τύπο εφημερίδας, που μοιράζονταν στο δρόμο για να πληροφορήσουν άμεσα για μεγάλα γεγονότα, πολύ πριν την έκδοση βιβλίων. Από την ίδια τη φύση τους είναι εξαιρετικά σπάνιες.
 2. 43.2702 Auction ended - See results
  120,00 €
  KURTZER. EXTRACT der von Benetianern eroberten Insul Scio. Eιδική, τετρασέλιδη έκδοση τύπου εφημερίδας για την πολιορκία της Χίου τον Σεπτέμβριο του 1694 από τους Ενετούς υπό τον General Dolfino με 16000 άνδρες. Η Τουρκική άμυνα με 4000 άνδρες ενισχύθηκε με πλοία από τα Δαρδανέλλια, λεπτομέρειες των γεγονότων και πρώτες αντιδράσεις των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής. Unterm 16 October 1694.
 3. 43.2703 Auction ended - See results
  150,00 €
  Ausfuhrliche RELATION und Particularien von Eroberung der Insul und Vestung Scio - Benedig den 6 Novembris 1694. Ειδική, τετρασέλιδη εφημερίδα σχετική με την πολιορκία και την κατάληψη της Χίου από τους Ενετούς τον Σεπτέμβριο του 1694. Ημερολογιακή λεπτομερής εξιστόρηση των γεγονότων, καταγραφή των Ενετικών Δυνάμεων και της Τουρκικής Αμύνης, αναφορές για τον πληθυσμό της νήσου άνω των 80000 ψυχών στην πλειοψηφία Ελλήνων με πολλούς καθολικούς και Τούρκους.
 4. 43.2704 Auction ended - See results
  25,00 €
  Allgemeine Zeitung 3 Οκτωβρίου1822. Διάφορα νέα από την Τριπολιτσά, την πρωτεύουσα του Μοριά. Πλοία Υδραίων πλέουν προς την Πελοπόννησο με Ρώσικες σημαίες. Οι Έλληνες κυριαρχούν στην Πελοπόννησο και μόνο η Κόρινθος δεν απειλείται. Ο Χουρσίτ Πασάς βρίσκεται στην Λάρισα, αλλά όλες οι επικοινωνίες με τον Μοριά έχουν διακοπεί, καθώς ο Οδυσσέας Ανδρούτσος έχει αποκλείσει το πέρασμα των Θερμοπυλών. Οι Οθωμανοί ετοιμάζονται να τον αντιμετωπίσουν. Παρόλα αυτά στην Θεσσαλία οι Τούρκοι είναι οι αμυνόμενοι. Η πανούκλα έχει καταστρέψει τον Οθωμανικό στόλο.
 5. 43.2705 Auction ended - See results
  30,00 €
  Allgemeine Zeitung 19 Οκτωβρίου 1822. Ο στρατηγός Norman συναντήθηκε, σε μία περιοχή έξι ώρες μακριά από τα Ιωάννινα, με τον Μάρκο Μπότσαρη, ο οποίος είχε μαζί του τέσσερις χιλιάδες Σουλιώτες. Οι δύο στρατηγοί ένωσαν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να επιτεθούν στην Λάρισα. Όλοι οι πλούσιοι Τούρκοι εγκαταλείπουν περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας και κατευθύνονται στην Θεσσαλονίκη. Πολλοί Έλληνες εγκαταλείπουν την Κωνσταντινούπολη, από τον φόβο τους. Διάφορα νέα, για τους Έλληνες στην Θεσσαλία. Όποιος Έλληνας είχε περιουσία έτρεχε για να γλυτώσει, οι υπόλοιποι έπιαναν τα όπλα και πολεμούσαν. Η Θεσσαλία, η Λιβαδειά και ο Μοριάς είναι πλέον στα χέρια των Ελλήνων.
 6. 43.2706 Auction ended - See results
  35,00 €
  Allgemeine Zeitung 8 Ιουλίου 1822. Επιστολή του Φιλέλληνα στρατηγού Νόρμαν, στην γυναίκα του: Ο στρατηγός αφήνει την ηγεσία του Ναυαρίνου σε Έλληνα και κατευθύνεται στην Ρούμελη. Πολλοί Φιλέλληνες στρατηγοί κατευθύνονται στην Κόρινθο, αλλά ο Νόρμαν παραμένει στην Τριπολιτσά, απ’ όπου και στέλνει την επιστολή, για να εξασφαλίσει την μεταφορά πυρομαχικών. Ο Νόρμαν πιστεύει ότι η επανάσταση θα είναι μακροχρόνια και ενθαρρύνει την γυναίκα του να έρθει σε αυτή την όμορφη γη. Συνιστά, επίσης, στους Φιλελληνικούς συλλόγους της Δύσης να στείλουν πυρομαχικά στα λιμάνια της Καλαμάτας και του Ναβαρίνου. Οι Τούρκοι, με τα γυναικόπαιδα τους, εγκαταλείπουν την Λάρισα, καθώς έχουν τρομοκρατηθεί από τους Έλληνες επαναστάτες στα Τρίκαλα. Ο Πασάς της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη Λάρισα και ζητάει ενισχύσεις. Φημολογείται επίσης ότι ο Σαλήλ Πασάς, Μπέης της Λαμίας, είναι αιχμάλωτος των επαναστατών. Το χαρέμι του Χουρσίτ Πασά απελευθερώθηκε από τους Έλληνες, μαζί με το χαρέμι του Αλί Πασά. Ο Καπουδάν Πασάς έχει συναντήσει αντίσταση στην Χίο. Πολλά νέα για την κατάσταση και τις αναταραχές στην Κωνσταντινούπολη.
 7. 43.2709 Auction ended - See results
  25,00 €
  Allgemeine Zeitung 27 Ιουλίου 1822. Ο Αιγυπτιακός στόλος, με 46 πλοία, υπό την διοίκηση του γιού του Πασά Αλί Μπέη, έφτασε στην Κρήτη. Στην περιοχή του Ρεθύμνου, συγκρούστηκε με 8 Ελληνικά πλοία και κατάφερε να καταλάβει τα 2. Έπειτα αποβίβασε τέσσερις χιλιάδες άνδρες στην Σούδα. Μικρές μάχες, μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών, σημειώνονται συνέχεια. Στις 16 του μήνα ο στρατός, που προσγειώθηκε στο νησί, αντιμετώπισε τους Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονταν πάνω σε έναν λόφο. Οι επαναστάτες, ευνοημένοι από την τοποθεσία τους, επιτέθηκαν βίαια στους Οθωμανούς. Η μάχη που ακολούθησε ήταν μεγάλη και οι κανονιοβολισμοί ακούστηκαν μέχρι την Μήλο.
 8. 43.2710 Auction ended - See results
  35,00 €
  Allgemeine Zeitung 25 Ιουλίου 1822. Σημαντικά νέα, για την πυρπόληση της Τουρκικής Ναυαρχίδας στην Χίο: Τρία Ελληνικά πυρπολικά, μεταμφιεσμένα σε εμπορικά πλοία και φορτωμένα με καπνό, είχαν αγκυροβολήσει στα Θυμιανά της Χίου, κοντά στον Οθωμανικό στόλο. Αφού τα πυρπολικά πέρασαν απαρατήρητα, τη νύχτα της 6ης Ιουνίου, κατευθύνθηκαν προς την Τουρκική ναυαρχίδα, την οποία και έκαψαν. Οι Τούρκοι ναύτες προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά, αλλά το πλοίο ανατινάχθηκε. Το σώμα του Καπουδάν Πασά βρέθηκε να επιπλέει στην θάλασσα και θάφτηκε στην Χίο την επόμενη μέρα. Ο θάνατος του Καπουδάν Πασά είναι μεγάλη απώλεια για τους Οθωμανούς. Ο Καρά Μεχμέτ Πασάς, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα, θα είναι ο διάδοχος αυτής της θέσης. Φημολογείται ότι η Λάρισα και η Αθήνα έχουν καταληφθεί από τους Έλληνες. Ο Χουρσίτ Πασάς έχει παραχωρήσει το οχυρό του Κακοσουλίου, σε έναν από τους εγγονούς του Αλί Πασά. Οι πωλήσεις Χριστιανών σκλάβων έχουν προσωρινά απαγορευτεί. Ο Αιγυπτιακός στόλος αποβίβασε 8 χιλιάδες στρατιώτες στην Κρήτη. Πριν φτάσει στο νησί ο στόλος συνάντησε 70 Ελληνικά πλοία, που ετοιμάζονταν να επιτεθούν στην Κρήτη. Οι Αιγύπτιοι κατάφεραν να καταλάβουν 27 πλοία και πολλά άλλα βούλιαξαν. Η χήρα του Αλί Πασά έφτασε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί οι Οθωμανοί την αντιμετώπισαν με μεγάλο σεβασμό και την φιλοξένησαν σε ένα πολύ ωραίο σπίτι. Οι Τούρκοι έτσι προσπαθούνε να πάρουν πληροφορίες για τους κρυμμένους θησαυρούς του Αλί Πασά.
 9. 43.2714 Auction ended - See results
  30,00 €
  Allgemeine Zeitung 13 Φεβρουαρίου 1822. Μακροσκελές άρθρο, από εφημερίδα της Σμύρνης: «Οι Έλληνες νησιώτες μπορούν να σωθούν, μόνο αν παραδοθούν. Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε μία σοβαρή επίθεση του Οθωμανικού στόλου. Η Υψηλή Πύλη βλέπει τους νησιώτες, σαν αδέσποτα παιδιά της που θα επιστρέψουν στο καθήκον τους, μόλις τελειώσουν με τις ανοησίες τους. Αυτοί όμως έχουν επηρεαστεί από την Ρωσία και την Πελοπόννησο και θέλουν να πολεμήσουν. Ο Οθωμανικός στόλος για δεύτερη φορά επέστρεψε στα Δαρδανέλια, χωρίς να πειράξει τα νησιά, καθώς ο Σουλτάνος δείχνει συγχώρεση. Έτσι ο Οθωμανικός στόλος επιτέθηκε μόνο στην Κρήτη και την Πελοπόννησο. Τα τρία νησιά που είναι πλούσια (Σπέτσες, Ύδρα και Ψαρά), πρέπει να εγκαταλείψουν την εξέγερση». Στην συνέχεια γίνεται λεπτομερής ανάλυση του οφέλους και του κόστους του αγώνα για την ανεξαρτησία. Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν πολλές φορές να καταπνίξουν την επανάσταση και κάποια στιγμή θα τα καταφέρουν. Οι μεγαλύτερες Ελληνικές επιτυχίες, που κερδίζονται με ποτάμια αίματος, δεν θα καταλήξουν πουθενά και το όνειρο της ανεξαρτησίας θα χαθεί.
 10. 43.2715 Auction ended - See results
  35,00 €
  Allgemeine Zeitung 23 Ιουλίου 1822. Σημαντικά νέα, για τα γεγονότα πριν και μετά την πυρπόληση της Τουρκικής Ναυαρχίδας στην Χίο: Ο Καπουδάν Πασάς (Καρά Αλίς) σκοτώθηκε. Πριν την πυρπόληση οι Ψαριανοί είχαν συγκαλέσει συμβούλιο πολέμου. Εκεί κλήθηκαν περισσότεροι από διακόσιοι εθελοντές επαναστάτες. Από αυτούς επιλέχθηκαν, από την πατρίδα, μόνο σαράντα οκτώ, για να εκπληρώσουν το έργο. Αυτοί αφού ευλογήθηκαν, από ιερείς, έφυγαν για την Χίο. Όταν επέστρεψαν στα Ψαρά, μετέφεραν τα νέα της επιτυχίας. Μετά την πυρπόληση της ναυαρχίδας, όλοι οι Έλληνες του Αιγαίου γιορτάσανε για τρείς συνεχόμενες ημέρες. Πολλά άλλα νέα για την ζωή του Καπουδάν Πασά, τις μάχες του καπετάν Λάμπρου Τζαβέλα στην Κατερίνη και τα γεγονότα μετά την πυρπόληση. Διάφορα νέα από την Λαμία, τις Θερμοπύλες, τον Πηνειό και τα Τρίκαλα. Οι δυνάμεις του Χουρσίτ Πασά διασπάστηκαν και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ο ίδιος υποχωρεί στην Λάρισα. Μετά από όλες τις νίκες των Ελλήνων στην Θεσσαλία και την Μακεδονία, ο Μεχμέτ Πασάς της Θεσσαλονίκης, στραγγαλίστηκε.
 11. 43.2716 Auction ended - See results
  35,00 €
  Gazette de France 17 Ιουλίου 1825. Νέα για την κατάσταση στην Πελοπόννησο από τον διοικητή της Αυστριακής γαλέτας Αρετούσα: Οι Έλληνες κέρδισαν μία ναυμαχία στην Μεθώνη. Ο ήρωας της επανάστασης, Ιάκωβος Τομπάζης, συμμετείχε στην ναυμαχία, πυροβολώντας τους Τούρκους. Ο καπετάνιος Τομπάζης θεωρεί ότι η πρόοδος του Ιμπραήμ Πασά είναι ντροπή για τους Έλληνες, καθώς έχει αιχμαλωτίσει τους καλύτερους στρατηγούς τους και οι επαναστάτες φοβούνται το Αιγυπτιακό ιππικό. Ο Ιμπραήμ Πασάς κατέκτησε το Ναυαρίνο και αιχμαλώτισε 1500 Έλληνες. Κάποιοι από τους αιχμαλώτους του είναι ο Χατζηχρήστος, ο Νικόλας και ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, ο ανιψιός του Μπέη της Μάνης και ο Έλληνας επίσκοπος Γρηγόριος. Ο Ιμπραήμ Πασάς συμπεριφέρεται με μεγάλη ευγένεια και σεβασμό, στους αιχμαλώτους του. Αφού έντυσε και στόλισε με τα καλύτερα όπλα τον ανιψιό του Μπέη της Μάνης και τους Μανιάτες του, τους απελευθέρωσε. Ο Ιμπραήμ Πασάς κάλεσε τους Ευρωπαίους και τον διοικητή της Αυστριακής γαλέτας να παραβρεθούν στην υπογραφή της παράδοσης του Ναυαρίνου, όπου θα ήταν και οι Έλληνες κυβερνήτες, της περιοχής. Ο Αυστριακός διοικητής αναφέρει και την συζήτηση που είχε με τον Ιμπραήμ. Ο Ιμπραήμ Πασάς κράτησε αιχμάλωτους τον Τατράκο και τον γιό, του Μπέη της Μάνης, με την υπόσχεση ότι θα τους απελευθερώσει, όταν οι Έλληνες άφηναν ελεύθερους, τον Πασά Σελίμ και τον Αλί, οι οποίοι είχαν αιχμαλωτιστεί με την κατάληψη του Ναυπλίου.
 12. 43.2717 Auction ended - See results
  35,00 €
  Gazette de France 10 Σεπτεμβρίου 1825 Τον Ιούλιο είχαν σημειωθεί πολλές μάχες του Ιμπραήμ Πασά εναντίον του Κολοκοτρώνη. Η πιο σημαντική από αυτές τις μάχες έγινε στα Τρίκορφα Αρκαδίας, όπου ο Κολοκοτρώνης είχε συγκεντρώσει 9 χιλιάδες άντρες και ήθελε να αντιμετωπίσει τον Ιμπραήμ, πριν λάβει ενισχύσεις από το Ναβαρίνο. Εκεί οι Έλληνες υπέστησαν μια ταπεινωτική ήττα, όπου χάσανε 1200 άνδρες. Ο Κολοκοτρώνης αναφέρει ότι ο στρατηγός Παπατσώνης και ο Παναγούλας, μαζί με έντεκα ακόμα αξιωματικούς, πέθαναν στην μάχη. Άλλες μάχες έγιναν στην Καρύταινα και στα Βέρβενα, όπου και εκεί οι Έλληνες ηττήθηκαν. Ο Δημήτριος Υψηλάντης τραυματίστηκε από μία σφαίρα στο στήθος. Ο Ιμπραήμ Πασάς ενώνει τις δυνάμεις με τον Χουσίν Μπέη και κατευθύνονται στο Άργος. Οι Αιγυπτιακή εμπροσθοφυλακή έχει φτάσει στους Μύλους. Ο Ελληνικός στόλος, από την Ύδρα και τις Σπέτσες, κατευθύνεται στο Ιόνιο, για να αντιμετωπίσει τον Οθωμανικό στόλο και να βοηθήσει στον αποκλεισμό του Μεσολογγίου. Ο ναύαρχος Δεριγνύ πλέει, από την Σύρο, προς την Ύδρα ή το Ναύπλιο.
 13. 43.2718 Auction ended - See results
  30,00 €
  Gazette de France 20 Σεπτεμβρίου 1825. Οι Άγγλοι έστειλαν στρατεύματα στην Μάλτα, για να παρακολουθούν την κατάσταση στον Μοριά. Ο διοικητής Χάμιλτον έδωσε στους Έλληνες 150 χιλιάδες πιάστρα, για να συνεχίσουν την μάχη εναντίων του Ιμπραήμ Πασά. Οι Υδραίοι και οι Ψαριανοί παρακάλεσαν τον διοικητή Χάμιλτον να τους προστατεύσει με την Αγγλική σημαία. Οι Έλληνες δείχνουν μεγάλη συμπάθεια προς τον Χάμιλτον και πιστεύουν ότι θα νικήσουν τους Τούρκους. Ο γιός του Κολοκοτρώνη, μαζί με τον Δημήτριο Υψηλάντη, έφτασαν στο Ναύπλιο, μετά την ήττα τους από τον Ιμπραήμ Πασά, στην περιοχή των Καλαβρύτων. Ο Υψηλάντης έχει τραυματιστεί θανάσιμα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κρύβεται στα βουνά. Ο Ιμπραήμ Πασάς όρισε ως έδρα των στρατευμάτων του, την Τριπολιτσά. Οι Έλληνες θέλουν να ζητήσουν την βοήθεια των Άγγλων, από τα Ιόνια νησιά, αλλά ο Κωλέττης και ο Θεοτόκης διαμαρτύρονται. Πολλοί Μοραΐτες διαφεύγουν στα Ιόνια νησιά και κυρίως στον Κάλαμο.
 14. 43.2719 Auction ended - See results
  20,00 €
  Gazette de France 13 Σεπτεμβρίου 1823. Οι φιλέλληνες αγωνιστές που έφυγαν από την Μασσαλία, για να πολεμήσουν στον Μοριά, έχουν αποτύχει. Με την άφιξη της Ευρωπαϊκής αποστολής στην Ύδρα, ο φιλέλληνας Κέφαλλος και πολλοί άλλοι πούλησαν στην κυβέρνηση όλα τα πυρομαχικά και πολλά άλλα πράγματα. Πλέον όμως οι περισσότεροι Φιλέλληνες προσπαθούν να καταφύγουν στην Σμύρνη, για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ένας από αυτούς τους φιλέλληνες βρισκόταν σε Ελληνικό πλοίο που σταμάτησε ο ναύαρχος του Αιγυπτιακού στόλου, Ισμαήλ Γιβραλτάρ. Ο ναύαρχος τελικά βοήθησε τον φιλέλληνα να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αποφύγει τις κακουχίες.
 15. 43.2720 Auction ended - See results
  25,00 €
  Gazette de France 10 Αυγούστου 1824 Απίστευτο άρθρο, για την ιστορία ενός Έλληνα: Ο Γεώργιος Παντελή, γιός απόμαχου καπετάνιου που ζει στην Μασσαλία, βρέθηκε σκλάβος στο νησί της Ρόδου. Μαθαίνοντας, ότι η Γαλλική φρεγάτα Μήδεια, με καπετάνιο το Δεριγνύ, βρισκόταν στο λιμάνι της Ρόδου, κατέφυγε στον καπετάνιο, καθώς είχε υπηρετήσει παλιότερα στα Γαλλικά στρατεύματα. Μολονότι είχε απευθύνει προηγουμένως διαμαρτυρίες προς το Γάλλο πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη, μόνο ο Δεριγνύ ενδιαφέρθηκε για την απελευθέρωση του. Ο Δεριγνύ απέσπασε Καπουδάν Πασά διαταγή προς τον Μπέη της Ρόδου να παραδώσει τον σκλάβο, ο οποίος χρήστηκε ναύτης της γαλλικής φρεγάτας και γύρισε στην Μασσαλία. Το γεγονός επέβαλε νέες οδηγίες προς τους Γάλλους πρόξενους στην Ανατολή, να βρίσκουν και να απελευθερώνουν άμεσα τους Έλληνες που έχουν Γαλλική υπηκοότητα.
 16. 43.2721 Auction ended - See results
  20,00 €
  Gazette de France 28 Ιανουαρίου 1824 Διακήρυξη του Ύπατου Αρμοστή των Ιονίων,Sir Thomas Maitland, αποκαλύπτει την κατάσταση στην επαναστατημένη Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου. Ελληνικά πολεμικά πλοία, υπό την διοίκηση του πρίγκιπα Μαυροκορδάτου, παραβίασαν τα σύνορα και αγκυροβόλησαν στην Λευκάδα και έπειτα την Ιθάκη. Ο Maitland με μεγάλη δυσαρέσκεια ανακοίνωσε τον αποκλεισμό αυτών των δύο νησιών από τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και επέβαλε καραντίνα 30 ημερών. Είναι εμφανές ότι οι Άγγλοι φοβόντουσαν τις αρρώστιες που μπορεί να έφεραν οι επαναστατημένοι Έλληνες, καθώς ζούσανε σε άθλιες συνθήκες. Τα Ιόνια νησιά πάντως παραμένουν υπό Αγγλική προστασία, όσο οι Έλληνες μάχονται για την ελευθερία τους και συμβαίνουν τόσες άθλιες σφαγές.
 17. 43.2723 Auction ended - See results
  25,00 €
  Gazette de France 31 Ιανουαρίου 1824. Μία επιστολή του Σουλτάνου, στον νέο μεγάλο βεζίρη Γκαλίμπ Πασά, αναδεικνύει τις απόψεις που έχει για την Ελληνική επανάσταση και για πολλάάλλα θέματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Σουλτάνος θεωρεί ότι η επανάσταση στον Μοριά δεν έχει λήξει ακόμα, επειδή οι υπεύθυνοι για την κατάπνιξη της δεν έχουν μεγάλο ζήλο για το έργο τους. Έτσι ο Σουλτάνος αναθέτει την ευθύνη στον μεγάλο βεζίρη και τον συμβουλεύει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, από την στεριά και τη θάλασσα, ώστε τα φρούρια και οι πόλεις, που κατέχουν οι Έλληνες, να παραδοθούν.
 18. 43.2724 Auction ended - See results
  20,00 €
  Gazette de France 2 Φεβρουαρίου 1824. Οι Έλληνες επαναστάτες επιτέθηκαν στα Βούρλα και προκάλεσαν τον τρόμο των κατοίκων. Ο Πασάς της Σμύρνης αναγκάστηκε άμεσα να αποχωρήσει, με 400 άνδρες της προσωπικής του φρουράς για να απωθήσει τους επαναστάτες. Ταυτόχρονα έστειλε πρόσκληση στους Ευρωπαίους πρόξενους, ώστε να συζητήσουν για τις αμυντικές προσπάθειες που πρέπει να λάβουν κατά των Ελλήνων. Οι Έλληνες επαναστάτες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν μπορούν να καταλάβουν την Σμύρνη. Παρόλα αυτά επιτίθενται στις γειτονικές περιοχές για να διασπείρουν τον πανικό και το φόβο.
 19. 43.2725 Auction ended - See results
  30,00 €
  Gazette de France 13 Φεβρουαρίου 1824. Οι Τούρκοι στο κάστρο της Κορίνθου αναγκάστηκαν να παραδοθούν, καθώς είχαν τελειώσει οι προμήθειες. Μέσα στο κάστρο δεν υπήρχε τίποτα, εκτός από εκατό χιλιάδες πιάστρα, τα περισσότερα από τα οποία πήρε ο Κολοκοτρώνης. Στην Κόρινθο οι Έλληνες έχουν τοποθετήσει ογδόντα στρατιώτες (πενήντα Έλληνες και τριάντα Φιλέλληνες). Οι Έλληνες επαναστάτες στην Κρήτη βρίσκονται σε άσχημη θέση. Πολλοί πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα εξαφανιστούν τελείως από την Κρήτη. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με δύο χιλιάδες άνδρες κατευθύνεται στην Εύβοια, για να συνεχιστεί η πολιορκία της Καρύστου.
 20. 43.2726 Auction ended - See results
  30,00 €
  Gazette de France 14 Μαρτίου 1824. Ο Κολοκοτρώνης και ο Πετρόμπεης πολιορκούν στενά την Πάτρα. Στην Κρήτη η Τούρκοι κυριαρχούν στα κάστρα, στις πόλεις και στις πεδιάδες. Ο θερισμός στα χωράφια, παρόλα αυτά, γίνεται με ένοπλη συνοδεία. Οι Κρήτες επαναστάτες κυριαρχούν μόνο στα βουνά, αλλά χρειάζονται ενισχύσεις από την Πελοπόννησο. Παρόλα αυτά οι εμφύλιες διαμάχες στο Μοριά, δυσκολεύουν την αποστολή όπλων, τροφίμων και στρατιωτών στην Κρήτη. Οι Αιγύπτιοι αποβίβασαν στρατεύματα στην Κρήτη και έφεραν μαζί τους την πανούκλα στα Χανιά. Λεπτομερής αναφορά στις επιχειρήσεις των Ελλήνων στην Κάρυστο. Μετά από τρία χρόνια η Ελληνική επανάσταση βρίσκεται ακόμα σε κρίσιμο σημείο.
 21. 43.2728 Auction ended - See results
  35,00 €
  Gazette de France 22 Απριλίου 1824. Στην Χίο ακόμα γίνονται πολλές δολοφονίες Ελλήνων. Ογδόντα τέσσερις Έλληνες δολοφονήθηκαν απάνθρωπα εκεί. Οι Τούρκοι ρίχνουν την ευθύνη, διάφορων ατυχών θανάτων, στους Έλληνες, με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες να σκοτώνονται άδικα. Οι Ψαριανοί, με μεγάλο αριθμό όπλων, αποβιβάστηκαν στην Χίο και πιο συγκεκριμένα στην ακτή των Καρυών, πιθανότατα για να στήσουν ενέδρα. Οι Χιώτες ανέφεραν το γεγονός αυτό στον Πασά, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Ο Πασάς της Χίου, που εμπιστευόταν τους Έλληνες, τους έδωσε όπλα και τους παρότρυνε να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα. Οι Χιώτες επιτέθηκαν στους Ψαριανούς, σκοτώνοντας δύο. Ο Πασάς συνεχάρη τους Έλληνες και τους έδωσε το δικαίωμα πλέον να έχουν όπλα. Τα πλοία των Ψαριανών βρίσκονται στον κόλπο της Σμύρνης και όποτε βρούνε ευκαιρία κάνουν επιδρομές σε αλυκές, για να πάρουν αλάτι.
 22. 43.2729 Auction ended - See results
  25,00 €
  Gazette de France 14 Μαΐου 1824. Ο Οθωμανικός στόλος είναι έτοιμος να πλεύσει στο Αρχιπέλαγος, μετά τις ανανεώσεις που έλαβαν τα πλοία. Ο μεγάλος βεζίρης θα βρίσκεται πάνω στην ναυαρχίδα. Είναι σίγουρο πάντως ότι ο στόλος θα κατευθυνθεί πρώτα στην Χίο. Εκεί θα αναμένει τον Αιγυπτιακό στόλο και αφού ενωθούν, θα κατευθυνθούν στον Μοριά. Ο Δερβίς Πασάς, ο οποίος έχει λάβει εντολές να εισβάλει στην Πελοπόννησο, βρίσκεται στην Λαμία. Οι Τούρκοι πάντως πιστεύουν ότι με αυτήν την εκστρατεία θα καταπνίξουν την επανάσταση.
 23. 43.2730 Auction ended - See results
  20,00 €
  Gazette de France 2 Ιουνίου 1824. Η Γερουσία των Ιονίων νήσων, εξουσιοδοτημένη από τον επίτροπο, δημοσιεύει ένα νέο μανιφέστο, δηλώνοντας έτσι την ουδετερότητα της κατά την διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης. Επιπλέον δηλώνει ότι δεν θα φιλοξενήσει κανένα ταξιδιώτη, που σκοπεύει να πολεμήσει στον αγώνα, είτε στο πλευρό των Ελλήνων, είτε των Τούρκων.
 24. 43.2731 Auction ended - See results
  25,00 €
  Journal des debats 14 Σεπτεμβρίου 1821. Παρουσιάζεται, λεπτομερώς, η έντονη υποστήριξη της Ελληνικής επανάστασης από τον Βαυαρικό λαό, μέσα από ψηφίσματα και εφημερίδες. Στην Βαυαρία και την Βάδη έχουν αρχίσει έρανοι, ώστε να ενισχυθεί η Ελληνική επανάσταση. Ένα σώμα Γερμανών είναι έτοιμο να πολεμήσει μαζί με τους Έλληνες και θέλει να έρθει σε επαφή με την ναυτική διοίκηση της Ύδρας, για να οργανωθεί η μεταφορά τους. Αναλυτική παρουσίαση δύο ψηφισμάτων προς την ναυτική διοίκηση της Ύδρας και την γενική διοίκηση της Πελοποννήσου, για τις λεπτομέρειες διοίκησης, αποστολής και επιμελητείας αυτών των μονάδων. Οι Γερμανοί θα σταλθούν στο Βόλο, για να ξεκινήσουν αμέσως τις επιχειρήσεις. Ο στρατηγός θα είναι Έλληνας και οι αξιωματικοί Γερμανοί ή Έλληνες, με γνώση των Γερμανικών και της Ευρωπαϊκής τακτικής σύγχρονου πολέμου.
 25. 43.2732 Auction ended - See results
  25,00 €
  Journal des debats 5 Νοεμβρίου 1821. Μία μοίρα του Οθωμανικού στόλου, αποτελούμενη από δεκαπέντε πλοία, εντόπισε ένα μικρό Ελληνικό πολεμικό. Τρία πλοία του Οθωμανικού στόλου καταδίωξαν το Ελληνικό πλοίο. Ο καπετάνιος Νικόλας Καλαμπόκιας αμύνθηκε ηρωικά και ανάγκασε τα Οθωμανικά πλοία να παρατήσουν την καταδίωξη. Στην Γερμανία δίνονται οδηγίες σε διπλωματικούς υπάλληλους να εκδίδουν άμεσα διαβατήρια, σε όσους Φιλέλληνες επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να πολεμήσουν. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να πολεμήσουν δίπλα στο πλευρό των Ελλήνων οπλαρχηγών, που τα ονόματα τους έχουν γίνει γνωστά σε όλη την Ευρώπη. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία απαγόρευσε τον ανεφοδιασμό των Ελλήνων επαναστατών, από ξένα πλοία. Ένας Αυστριακός έμπορος, ο οποίος πούλησε σιτάρι στους Έλληνες της Κορώνης, αναγκάστηκε να πουλήσει το εμπόρευμα του στους Τούρκους, με απώλεια κέρδους.
 26. 43.2734 Auction ended - See results
  20,00 €
  Journal des debats 27 Σεπτεμβρίου 1821. Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης δεν αναγνωρίζουν τον νέο Πατριάρχη (Ευγένιο Β’), καθώς διορίστηκε χωρίς άδεια από την Σύνοδο. Πολλοί Έλληνες επίσης υποστηρίζουν ότι ο Πατριάρχης είναι Εβραίος, επειδή δεν γνωρίζουν τίποτα για το παρελθόν του. Το σύνολο της Ευρώπης ασχολείται πλέον με την Ελληνική επανάσταση. Λεπτομερής αναφορά στις διπλωματικές κινήσεις της Ρωσίας, για την επανάσταση.
 27. 43.2735 Auction ended - See results
  12,00 €
  ΣΑΤΙΡΑ. Όλοι για το Δημαρχείο, σατυρικό πολιτικό φύλλο της 31ης Ιανουαρίου 1959.
 28. 43.2739 Auction ended - See results
  12,00 €
  ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Όργανο του Εργατικού Κόμματος της Ελλάδος. Τρία φύλλα Νο 393, 394, 396 (4, 11 & 25 Μαρτίου 1946). "Η Καστοριά υπο τρομοκρατίαν", "Η Επανάστασις του Στρατού Μέσης Ανατολής", "Οι Εκλογές της 31ης Μαρτίου κ.ά.
 29. 43.2740 Auction ended - See results
  11,00 €
  ΡΑΜΠΑΓΑΣ. Πολιτικοσατυρική. Δύο φύλλα Νο 635 (23 Δεκ 1884) & 657 (10 Μαρτ 1885).
 30. 43.2741 Auction ended - See results
  11,00 €
  ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ. Πειραιώς. Φύλλο 3501 της 21ης Ιαν 1911. Ιωάννης Βαλαωρίτης. Ο νέος Διοικητής της Εθνικής Τραπέζης.
 31. 43.2742 Auction ended - See results
  11,00 €
  Εφημερίς της Γενικής Διοικήσεως ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Τέσσερα φύλλα : Νο 48 (15 Ιουν 1950), 49 (26 Ιουν 1950), 52 (31 Ιουλ 1950). και 54 (1 Σεπτ 1950).
 32. 43.2743 Auction ended - See results
  12,00 €
  ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ. Πολιτικοσατυρικό φύλλο Νο 12 της 6ης Μαϊου 1933.
 33. 43.2744 Auction ended - See results
  12,00 €
  ΡΩΜΗΟΣ του Σουρή, φύλλο Νο 742 της 8ης Δεκ 1901. Θάνατος του Κρητός Καπετάνιου Σκυλίδη.
 34. 43.2747 Auction ended - See results
  20,00 €
  ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ. Φύλλο Νοεμβρίου 1837 με πίνακες πλακών, αρχαίες επιγραφές κλπ.
 35. 43.2748 Auction ended - See results
  11,00 €
  Εφημερίς της Στρατιωτικής Διοικήσεως ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Τρία πένθιμα φύλλα. Νο 27 (8 Ιουλίου 1947) περί διαρρυθμίσεως φορολογιών. Νο 28 περί φορολογικών συντελεστών των εισαγομένων προϊόντων. Νο 29 (10 Ιουνίου 1947 περί προμηθειών, μισθώσεων ακινήτων κ.ά.
 36. 43.2753 Auction ended - See results
  12,00 €
  ΔΥΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. Α) ΑΥΓΗ Αθηνών. Φύλλο 1234 της 25ης Ιουλίου 1964. Β) ΦΩΣ Αθηνών. Φύλλο Νο 602 της 4ης Σεπτεμβρίου 1864.
 37. 43.2758 Auction ended - See results
  13,00 €
  ΔΕΛΤΙΟΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Στρατηγείου των εν Ελλάδι κατά Ξηράν Δυνάμεων. Μονόφυλλο της 18ης Ιανουαρίου 1945. Ο Στρατάρχης Αλεξάντερ στην Αθήνα. απελευθέρωση της Βαρσοβίας. Απόψεις του Ήντεν για τα Ελληνικά ζητήματα.
 38. 43.2759 Auction ended - See results
  12,00 €
  Υπουργείον Στρατιωτικών. Βασιλικό διάταγμα αναθέσεως των καθηκόντων του Γενικού Επιτελάρχου του Ελληνικού Στρατού στον Στρατηγό Gramnat. Αθήναι, 18 Ιουνίου 1918, Βασιλεύς Αλέξανδρος.
 39. 43.2763 Auction ended - See results
  15,00 €
  IL MESSAGGERO DI RODI. Φύλλο Νο 48 της 10ης Μαρτίου 1923. Aποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών στην Κάρπαθο. Ανακοίνωση του Φασιστικού Κόμματος κ.ά.
 40. 43.2766 Auction ended - See results
  11,00 €
  ΕΘΝΟΦΥΛΑΞ. Φύλλο 3168 της 17ης Απριλίου 1875.
Shop By

Στοιχεία 1-40 από 61

Σελίδα