ΞΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 19ου ΑΙΩΝΑ

Shop By

39 προϊόντα

 1. 58.0052 Auction ended
  350,00 €
  John Carne, SYRIA, THE HOLY LAND, ASIA MINOR, &c. ILLUSTRATED. In a series of views, drawn from nature by W. H. Bartlett, William Purser, &c., vol. 1-3. [Εκδ:] Fischer, Son & Co. / London 1836-1838. Σελ. 80 + 76 + 100. Ο Άγγλος John Carne (1789-1844) ήταν Βρετανός περιηγητής και συγγραφέας, γιος εμπόρου και τραπεζίτη. To 1821, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ανατολή, επισκεπτόμενος την Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και τους Αγίους Τόπους. Ο Carne αρχικά δημοσίευσε αναφορές των ταξιδιών του σε μια σειρά άρθρων στο "New Monthly Magazine". Στο παρόν δίτομο λεύκωμα καρποφόρησε η συνεργασία του με τον εκδοτικό οίκο Fischer, μέρος της εικονογραφημένης σειράς για την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Περιέχει απόψεις των Αγίων Τόπων, του Λιβάνου, της Δαμασκού, της Ρόδου, της Σύρου, της Αλεξάνδρειας, της Τρίπολης, της Συρίας, της Κιλικίας, της Αντιόχειας και άλλων χριστιανικών και μουσουλμανικών τόπων προσκυνήματος στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα κείμενα του Carne συνοδεύουν εξαιρετικά σχέδια - ολοσέλιδες ατσαλογραφίες εκτός κειμένου - των W. H. Bartlett, W. Purser και T. Allom, που απεικονίζουν μνημεία και τοποθεσίες στη Συρία, τους Αγίους Τόπους και τη Μικρά Ασία. Πλήρες, σε Α' έκδοση, 2 βιβλία που περιέχουν και τους τρεις τόμους του έργου. Εμπεριέχουν στην προμετωπίδα, 2 ατσαλογραφικούς χάρτες της Μικράς Ασίας και της Συρίας. Δύο σκληρόδετα βιβλία με δερματόδετη ράχη & γωνίες, χρυσοτυπία και διάκοσμο στη ράχη, χρυσωμένες ακμές. Αποκόλληση του σκληρού εξωφύλλου & της ράχης του πρώτου τόμου, ελαφριά στίγματα οξείδωσης. Αγγλικό κείμενο. 4o.
 2. 58.0053
  M. Nolau, LES ANTIQUITES D'ATHENES, et autres monumens Grecs, d'apres les mesures de Stuart et Revett, Enrichis des nouvelles decouvertes. Edition portative, en soixante et onze planches, dessinees et decrites par M. Nolau, architecte, gravees par MM. Hibon et Reveil. [Εκδ:] Audot / Paris 1835. Σελ. 62. Φορητή γαλλική έκδοση για τις αρχαιότητες των Αθηνών και άλλων ελληνικών μνημείων, βασισμένη στο μνημειώδες έργο των Stuart και Revett. Σχεδιαστής και συγγραφέας είναι ο Francois Joseph Nolau (1804-1886), Γάλλος αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης, ενώ τα χαρακτικά πραγματοποιήθηκαν από τους M. Hibon και Reveil. Οι Nicholas Revett (1720-1804) και James Stuart (1713-1788) είναι οι αρχιτέκτονες στους οποίους οφείλουμε την πρώτη πραγματική επιστημονική μελέτη των αρχαίων μνημείων της Αθήνας. Αποτελεί έναν πρώιμο αρχαιολογικό οδηγό, σε Α' έκδοση, σχεδιασμένο για τους ταξιδιώτες της νέας ανεξάρτητης Ελλάδας. Εμπεριέχει, 70 αριθμημένα χαρακτικά σχέδια (αρκετά αναδιπλούμενα). Δερματόδετο, πολυτελούς βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία και εμπίεστη διασκόμηση, σταθερά μαρμαρογραφημένα εσώφυλλα και μαρμαρογραφημένες ακμές. 16o.
 3. 58.0054 Auction ended
  240,00 €
  M. Ph. Le Bas, ASIE MINEURE depuis les temps les plus anciens Jusqu'a la bataille d' Ancyre, en 1402. [Εκδ:] Librairie de Firmin-Didot et Cie / Paris 1878. Σελ. 530+πιν. Σύγγραμμα για την ιστορία της Μικράς Ασίας από τους αρχαιότατους χρόνους έως τη μάχη της Άγκυρας του 1402. Μέρος του έργου:"L' Univers - Histoire et description de tous les peuples". Ο Philippe Le Bas (1794-1860) ήταν Γάλλος ελληνιστής, αρχαιολόγος και μεταφραστής. Ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία από τον Ιανουάριο του 1843 έως τον Δεκέμβριο του 1844. Δίστηλο γαλλικό κείμενο που ακολουθείται από 32 αριθμημένα χαρακτικά με απόψεις αρχαιολογικών χώρων, τοπίων και αρχιτεκτονικά σχέδια καθώς και 4 αναδιπλούμενους ατσαλογραφικούς χάρτες της Μικράς Ασίας διαφόρων χρονικών περιόδων και διαστάσεων 22,5 x 17,5 cm (Νο. 3-6). Σκληρόδετος τόμος, ιδιωτικής βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία και ελαφρώς εξογκωμένα νεύρα στη δερματόδετη ράχη και διάστικτες ακμές. Μικρή χαλάρωση των καλυμμάτων, μικροφθορά στο δέρμα της ράχης και στάμπες στα περιθώρια των χαρακτικών & των χαρτών. 8ο.
 4. 58.0055 Auction ended
  200,00 €
  Madame Balthasard de la Ferriere, LA GRECE ANCIENNE ET MODERNE, depuis les temps primitifs jusqu'au regne du roi Othon, actuellement regnant, en 1844. A l'usage de la jeunesse. [Εκδ:] R. Pornin et Cie / Tours 1845. Σελ. ii+367. Σύγγραμμα στα γαλλικά, σε Α' έκδοση, για την ιστορία της Ελλάδας από τα πρωτόγονα χρόνια έως την περίοδο βασιλείας του Όθωνα και το 1844. Λείπουν τα χαρακτικά σε προμετωπίδα και σελίδα τίτλου, καθώς και οι δύο χάρτες. Δερματόδετο, πολυτελούς βιβλιοδεσίας εποχής με μαρμαρογραφημένες ακμές, σταθερά εσώφυλλα και με χρυσοτυπία και διακόσμηση σε ράχη & καλύμματα. Δεν υπάρχει στο Blackmer. 8o.
 5. 58.0056 Auction ended
  150,00 €
  Christopher Wordsworth, GREECE:PICTORIAL, DESCRIPTIVE, AND HISTORICAL with upwards of three hundred and fifty engravings on wood and twenty-eight on steel, illustrative of the scenery, architecture, and costume of that country. By C. Fielding, F. Creswick, D. Cox, Jun., Harvey, P. Huet, Meissonier, Sargent, Daubigny, Jacques and other artists. [Εκδ:] William S. Orr and Co., Paternoster Row / London 1839. Σελ. xxvii+356. O Christopher Wordsworth (1807-1885) υπήρξε Άγγλος διανοούμενος και επίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας. Την περίοδο 1832-1833 έκανε περιοδεία στην Ελλάδα και αργότερα δημοσιεύτηκε σε A' έκδοση το πιο γνωστό του έργο για την τοπογραφία και την αρχαιολογία της Ελλάδας. Πλούσια εικονογράφηση με 350 ξυλογραφίες και 28 ατσαλογραφίες εντός και εκτός κειμένου αντίστοιχα, καθώς και ατσαλογραφικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας της εποχής εκείνης στην αρχή του βιβλίου. Δερματόδετος τόμος, πολυτελούς βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία & εμπίεστη διακόσμηση εξωτερικά, χρυσωμένες ακμές και σταθερά μαρμαρογραφημένα εσώφυλλα. Στάμπες υγρασίας στην προμετωπίδα και στη σελίδα τίτλου που φέρει την ατσαλογραφική βινιέτα, αποκόλληση του άνω καλύμματος, στάμπες οξείδωσης σε κάποιες σελίδες. 4ο.
 6. 58.0057 Auction ended
  140,00 €
  Alexander von Humboldtm, KOSMOS - ENTWURF EINER PHYSISCHEN WELTBESCHREIBUNG. BAND 1-2-3-4. [Εκδ:] Cotta / Stuttgart & Augsburg 1845-1858. Σελ. (1ος τόμος) xvi+507, (2ος τόμος) 535, (3ος τόμος) 645, (4ος τόμος) 690. Ο Φρίντριχ Βίλχελμ Χάινριχ Αλεξάντερ Φράιχερ φον Χούμπολτ (1769-1859) ήταν Γερμανός φυσιοδίφης και εξερευνητής με πολύ σημαντικό έργο πάνω στη βοτανική και τη γεωγραφία. Το σύγγραμμα είναι μια σημαντική πραγματεία για την επιστήμη και τη φύση δημοσιευμένο σε Α' έκδοση σε 5 τόμους κατά την περίοδο 1845-1862. Ο 5ος τόμος τόμος (ο οποίος δεν περιλαμβάνεται) δεν ολοκληρώθηκε λόγω του θανάτου του. Το έργο εφαρμόζει την αρχαία ελληνική άποψη για την τάξη του κόσμου (την αρμονία του σύμπαντος) στη Γη και έχει επηρρεαστεί από τα ταξίδια του συγγραφέα, κυρίως από αυτό στην Αμερική. Τέσσερις σκληρόδετοι τόμοι, καλής βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία στη δερματόδετη ράχη, μαρμαρογραφημένες ακμές & εσώφυλλα και στάμπες οξείδωσης. 12ο.
 7. 58.0058 Auction ended
  140,00 €
  Στέφανος Θ. Ξένος, Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΚΘΕΣΙΣ - Δημοσιευθείσα εις την ΑΜΑΛΘΕΙΑΝ και ΑΘΗΝΑΝ, το 1851. [Εκδ:] Εκ της Τυπογραφίας των K. K. Wertheimer & Συντρ. / London 1852. Σελ. 187. Η Μεγάλη Παγκόσμια Έκθεση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1851 στο Hyde Park του Λονδίνου. Το κτίριο που την φιλοξένησε, εκτάσεως 19 στρεμμάτων, κατασκευάστηκε από προκατασκευασμένο χυτοσίδηρο και υαλοπίνακες και πήρε το όνομα "Crystal Palace". Σε πέντε μήνες, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 1851, έξι εκατομμύρια επισκέπτες θαύμασαν τη γιγαντιαία εμπορική έκθεση, απολαμβάνοντας την τελευταία τεχνολογία καθώς και εκθέσεις τεχνουργημάτων από όλο τον κόσμο. Το παρόν λεύκωμα σε Α' έκδοση στα ελληνικά, φέρει εξαιρετική εικονογράφηση με περίπου 400 χαρακτικά εκτός κειμένου με τα προϊόντα της έκθεσης. Στην αρχή και στο τέλος φέρει αναδιπλούμενα χαρακτικά πανοράματα της έκθεσης, λιθόγραφα πορτραίτα της Βασίλισσας Βικτώριας και του Πρίγκηπα Άλμπερτ, καθώς και αναλυτικό κατάλογο συνδρομητών. Σκληρόδετος τόμος με χρυσοτυπία στη ράχη, με δίστηλο κείμενο. 4ο.
 8. 58.0059
  Carlo Botta, STORIA NATURALE E MEDICA DELL ' ISOLA DI CORFU. [Εκδ:] Giovanni Silvestri / Milano 1823. Σελ. xvi+300. Ο Carlo Giuseppe Guglielmo Botta ήταν Γάλλος ιστορικός, ιταλικής καταγωγής. Ως πολιτικός, υποστήριξε τον Ναπολέοντα και υπηρέτησε από το 1796 έως το 1798 ως γιατρός στις εκστρατείες του στην Ιταλία και την Κέρκυρα. Εκεί δημοσίευσε και ίσως το πρώτο του σύγγραμμα το οποίο αφορούσε την ιστορία του νησιού. Β' έκδοση του συγγράμματος, στην ιταλική γλώσσα, που φέρει μια λιθογραφία με το πορτραίτο του συγγραφέα. Σκληρόδετο, βιβλιοδεσία εποχής με χρυσοτυπία στη δερματόδετη ράχη και χρωματισμένες ακμές. (Blackmer 176, λείπει από Δρούλια). 16ο.
 9. 58.0060 Auction ended
  120,00 €
  Charles Pertusier, PROMENADES PITTORESQUES DANS CONSTANTINOPLE ET SUR LES RIVES DU BOSPHORE, suivies d' une notice SUR LA DALMATIE. ΤΟΜΕ ΙΙΙ. [Εκδ:] H. Nicolle / Paris 1815. Σελ. 476. Ο Charles Pertusier (1779-1836) ήταν Γάλλος στρατιωτικός αξιωματικός της βασιλικής φρουράς. Στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ως στρατιωτικός ακόλουθος του Γάλλου πρέσβη A. Fr. D'Andreossy το 1812 και παρέμεινε μέχρι την πτώση του Ναπολέοντα. Ο 3ος τόμος, σε Α' έκδοση, ενός τρίτομου έργου (χωρίς τον συνοδευτικό άτλαντα που εκδόθηκε 2 χρόνια αργότερα) με την περιήγηση του Pertusier στην Κωνσταντινούπολη, στα περίχωρά της και στις ακτές του Βοσπόρου. Το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη συγκαταλέγεται στις καλύτερες αναφορές για την Πόλη των αρχών του 19ου αιώνα. Σκληρόδετο, πρόσθετης βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία στη ράχη και διάστικτες ακμές. Ίχνη οξείδωσης σε μερικές σελίδες, μικροφθορές στα περιθώρια των τριών πρώτων σελίδων. 12ο.
 10. 58.0061 Auction ended
  100,00 €
  C. P. Landon, NUMISMATIQUE DU VOYAGE DU JEUNE ANACHARSIS, OU MEDAILLES DES BEAUX TEMPS DE LA GRECE:OUVRAGE DEDIE AU ROI. --- Accompagne de descriptions et d'un essai sur la science des medailles, par T. M. Dumersan --- TOME SECOND. [Εκδ:] Au Bureau des Annales du Musee / Paris 1818. Σελ. vii+129. Σύγγραμμα, στη γαλλική γλώσσα, εμπνευσμένο από νομισματική άποψη από το περίφημο "Voyage du jeune Anacharsis en Grece" του Jean-Jacques Barthelemy. Η εξαιρετική εικονογράφηση με πλήθος μικρών ατσαλογραφικών σχεδίων αρχαιοελληνικών νομισμάτων είναι του Charles Paul Landon (1760-1826), Γάλλου νεοκλασικού ζωγράφου και συγγραφέα έργων ιστορίας της τέχνης. Συνοδεύεται από περιγραφές και ένα δοκίμιο για την επιστήμη των μεταλλίων από τον Theophile Marion Dumersan (1780-1849). Ο Dumersan ήταν Γάλλος συγγραφέας θεατρικών έργων, ποίησης, μυθιστορημάτων, καθώς και νομισματικός και επιμελητής στο Cabinet des Medailles, τωρινό Μουσείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας. Χαρτόδετο, αξάκριστο, πρόσθετης βιβλιοδεσίας με καλύμματα από το εξώφυλλο μεταγενέστερης έκδοσης. 8ο.
 11. 58.0062 Auction ended
  100,00 €
  Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Μεταφρασθείσα εις κοινήν διάλεκτον. [Εκδ:] Εχετυπώθη παρά Τ. Ρυττ. / Λονδίνο 1814. Σελ. 556. Στερεότυπη έκδοση της British and Foreign Bible Society, με επιμέλεια του Josiah Platt. Από τις πρώτες εκδόσεις της Καινής Διαθήκης στη δημοτική. Περιλαμβάνει τα τέσσερα Ευαγγέλια, τις Πράξεις των Αποστόλων και την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Δερματόδετο, βιβλιοδεσία εποχής, με ελαφρώς χρωματισμένες ακμές. [Ηλιού, αρ. *1814. 41]
 12. 58.0063 Auction ended
  100,00 €
  M. Brunet de Presle & M. Alexandre Blanchet, GRECE - DEPUIS LA CONQUETE ROMAINE JUSQU'A  NOS JOURS. [Εκδ. :] Firmin Didot Freres, Fils et Cie / Parris 1860. Σελ. 589 + πιν. Ο Charles Marie Wladimir Brunet de Presle (1809-1875) ήταν Γάλλος ελληνιστής του 19ου αιώνα, βυζαντινός και ιστορικός. Το σύγγραμμα αποτελεί τον 39ο τόμο της σειράς "L' Univers, ou Histoire et Description de tous les peuples" που αφορά την ιστορία της Ελλάδας από τη Ρωμαϊκή κατάκτηση μέχρι τις μέρες μας με ειδικό κεφάλαιο για την περίοδο από την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Β' τον Πορθητή μέχρι κυρίως την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης. Δίστηλο γαλλικό κείμενο, περιέχει 40 εξαιρετικά χαρακτικά σε παράρτημα στο τέλος. Σκληρόδετο, με χρυσοτυπία και ελαφρώς εξογκωμένα νεύρα στη δερματόδετη ράχη. Ίχνη οξείδωσης. 8ο.
 13. 58.0064 Auction ended
  70,00 €
  Lucy M. J. Garnett & J. S. Stuart-Glennie, GREEK FOLK POESY. [Εκδ:] "The Authors by Billing and Sons" - David Nutt / Guildford - London 1896. Σελ. (vol. 1) xlv+477 & (vol. 2) viii+541. Η Lucy Mary Jane Garnett (1849-1934) ήταν Βρετανίδα λαογράφος και ταξιδιώτης, γνωστή για τη δουλειά της στην Τουρκία, τη Βόρεια Ελλάδα και την Αλβανία και στα ελληνικά δημοτικά τραγούδια του 19ου αιώνα. Στο δίτομο αυτό έργο, στην αγγλική γλώσσα, σε Α' έκδοση, μεταφράζει και σχολιάζει τον ελληνικό λαϊκό στίχο. Περιλαμβάνονται δοκίμια για την επιστήμη της ελληνικής λαογραφίας από τον John Stuart Stuart-Glennie (1841-1910), Σκωτσέζο δικηγόρο, λαογράφο και φιλόσοφο. Πολλά ποιητικά έργα προέρχονται από τη συλλογή του Έλληνα λόγιου, εκπαιδευτικού και λαογράφου, Παναγιώτη Αραβαντινού (1809-1870). Δύο σκληρόδετοι αξάκριστοι τόμοι, εξαιρετικής βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία & διάκοσμο στη ράχη και στα άνω καλύμματα. Φέρει ένδειξη Ex Libris. 8o.
 14. 58.0065
  Rev. Alfred J. Church, THE STORY OF THE PERSIAN WAR FROM HERODOTUS with illustrations from the antique. [Εκδ:] Seeley, Jackson & Halliday / London 1882. O Alfred John Church (1829-1912) ήταν Άγγλος κλασικός λόγιος. Υπήρξε καθηγητής λατινικών στο University College του Λονδίνου, ενώ τα συγγράμματά του απευθύνθηκαν σε ευρύτατο κοινό από το δημοτικό έως το πανεπιστημιακό επίπεδο. Εμπεριέχει 16 χρωμολιθογραφίες από τον χαράκτη Michael Hanhart, οι παραστάσεις των οποίων αντλήθηκαν από αρχαία αγάλματα και αγγεία. Αγγλικό κείμενο. Δερματόδετο, βιβλιοφιλικής βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία, εμπίεστη διακόσμηση, ελαφρώς εξογκωμένα νεύρα στη ράχη, σταθερά εσώφυλλα και ακμές διακοσμημένα με τη μέθοδο της μαρμαρογραφίας. 12ο.
 15. 58.0066 Auction ended
  70,00 €
  ATHENES decrite et dessinee par Ernest Breton de la Societe imperiale des antiquaires de France, etc. Suivie d' un Voyage dans le Peloponese - Deuxieme Edition. [Εκδ:] L. Guerin et Cie - Theodore Morgand / Paris 1868. Σελ. 378. Ο Francois Pierre Hippolyte Ernest Breton (1812-1875), Γάλλος καλλιτέχνης και αρχαιολόγος, ένας δημοφιλής συγγραφέας σε θέματα τέχνης, αρχαίας ιστορίας και αρχαιολογίας. Ταξίδεψε στην Ελλάδα την περίοδο 1858-1859 και το παρόν σύγγραμμα αποτελεί τη Β' έκδοση με τις περιγραφές και τα σχέδια του ίδιου για την Αθήνα και την Πελοπόννησο. Γαλλικό κείμενο και πλήθος χαρακτικών εντός και εκτός κειμένου. Σκληρόδετο, βιβλιοδεσίας εποχής με χρυσοτυπία & ελαφρώς εξογκωμένα νεύρα στη δερματόδετη ράχη καθώς και σταθερά μαρμαρογραφημένα εσώφυλλα. Στάμπες οξείδωσης. 8ο.
 16. 58.0067 Auction ended
  70,00 €
  N. Mallouf, DICTIONNAIRE FRANCAIS-TURC. Second Edition. [Εκδ:] Maisonneuve et Cie / Paris 1856. Σελ. xii+912. Γαλλοτουρκικό λεξικό μετά προφοράς σε Β' έκδοση. Ο Nassif Mallouf (1823-1865), ήταν Λιβανέζος λεξικογράφος, ο οποίος εκτός από την αραβική, τη μητρική του γλώσσα, έμαθε τα περσικά, τουρκικά, αγγλικά, γαλλικά, νέα ελληνικά και ιταλικά. Σκληρόδετο, πρόσθετης βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία στη ράχη και μονομερώς χρωματισμένες ακμές. 12o.
 17. 58.0068 Auction ended
  65,00 €
  M. Destrilhes, CONFIDENCES SUR LA TURQUIE. [Εκδ:] E. Dentu / Paris 1856. Σελ. xli+252. Το σύγγραμμα για την Οθωμανική Αυτοκρατορία δημιουργήθηκε στον απόηχο του πολέμου της Κριμαίας. Περιέχει ειδικά κεφάλαια για τον Mehmet Ali και τον Rechid Pacha. Τρίτη αναθεωρημένη και ενισχυμένη έκδοση, στη γαλλική γλώσσα. Χαρτόδετο, άκοπο, ελαφρώς λυμένη ράχη, επιδιορθωμένα αρχικά εξώφυλλα, στίγματα οξείδωσης. 8ο.
 18. 58.0069 Auction ended
  60,00 €
  1) Achille Chardin, HISTOIRE DE LA GRECE ANCIENNE ET DE LA MACEDOINE. [Εκδ:] Paris 1833. Σελ. 108. 2) M. J. -B. Mesnard, HISTOIRE DU PORTUGAL. [Εκδ:] Paris 1833. Σελ. 98. 3) Hippolyte Thibaud, HISTOIRE DE LA PRUSSE. [Εκδ:] Paris 1834. Σελ. 105. 4) Louis Paris, HISTOIRE DE RUSSIE, depuis Le Commencement de la Monarchie. [Εκδ:] Paris 1832. Σελ. 107. Επίτομο, με 4 συγγράμματα, εκ των οποίων το 1ο αφορά την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας και ειδικότερα της Μακεδονίας. Φέρει αναδιπλούμενο χαλκογραφικό χάρτη ("Grece Ancienne" - 23 x 20 cm). Βιβλιοδεσία εποχής με δερμάτινη ράχη, στίγματα οξείδωσης. Γαλλικό κείμενο. 16ο.
 19. 58.0070 Auction ended
  60,00 €
  ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΕΝΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ. [Εκδ:] Ετυπώθη δι επιμέλειας Καρόλου του Κλαίου, τυποθέτου της Ακαδημίας, δαπάνη της Ιερογραφικής Εταιρίας προς διάδοσιν του Θείου λόγου εις τε την Βρεταννίαν και τα άλλα έθνη / Κανταβριγία 1862. Σελ. 1230. Δίστηλο ελληνικό κείμενο. Δερματόδετο, καλής βιβλιοδεσίας με χρυσωμένες ακμές, χρυσοτυπία στη ράχη και εμπίεστη διακόσμηση στα καλύμματα. [Γκίνης-Μέξας, αρ. *9420]. 8o.
 20. 58.0071 Auction ended
  50,00 €
  Jurien de La Graviere, LA GUERRE DE CHYPRE ET LA BATAILLE DE LEPANTE - TOME SECOND:LA BATAILLE DE LEPANTE. [Εκδ:] E. Plon, Nourrit et Cie / Paris 1888. Σελ. 262. Ο Jean Pierre Edmond Jurien de La Graviere (1812-1892) ήταν Γάλλος ναύαρχος, ο οποίος υπηρέτησε κατά τη διάρκεια των επαναστατικών και ναπολεόντειων πολέμων. Ο δεύτερος τόμος (του δίτομου έργου για την κατάληψη της Κύπρου) αφορά αποκλειστικά τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Γαλλικό κείμενο, πλήρες, περιλαμβάνοντας τους 8 αναδιπλούμενους χάρτες του 2ου τόμου, μερικοί μεγάλου αναπτύγματος. Σκληρόδετο, βιβλιοδεσίας εποχής με διατηρημένα τα αρχικά εξώφυλλα, χρυσοτυπία & εξογκωμένα νεύρα στη δερματόδετη ράχη, σταθερά μαρμαρογραφημένα εσώφυλλα, μονομερώς χρυσωμένες ακμές. Μερικοί από τους συνημμένους χάρτες έχουν αποκολληθεί από τη ράχη και κάποιοι έχουν φθορές στα διπλώματα. 12ο.
 21. 58.0072 Auction ended
  50,00 €
  CORPUS IURIS CIVILIS recognovit et brevi annotatione instructum edidit D. Ioannes Ludovicus Guilielmus Beck. TOM. II - PART II. - VOL. II. Σελ. 10+xxi+x+vi+xi+ix+iv+vi+iii+1463. O Johann Ludwig Wilhelm Beck (1786-1869) ήταν Γερμανός νομικός και δικαστής. Ο ίδιος επιμελήθηκε την συνολικά πεντάτομη νομική αυτή Α' έκδοση των διατάξεων του Αυτοκράτορα Ιουστιανιανού Αυγούστου. Ο λαχνός περιέχει μόνο τον 5ο τόμο (Tom II - Part II - Vol II). Δίστηλο πρωτότυπο ελληνικό κείμενο, ακολουθούμενο από μονόστηλη απόδοση στα λατινικά. Σκληρόδετο με χρυσοτυπία στη δερματόδετη ράχη. Λείπει το άνω σκληρό κάλυμμα, λείπουν μικρά κομμάτια δέρματος στη ράχη. 8ο.
 22. 58.0073
  NOUVELLES DES MISSIONS DU LEVANT, extraites des lettres edifiantes et curieuses. [Εκδ:] Martial Ardant Freres / Paris - Limoges 1845. Σελ. v+220. Αποσπάσματα επιστολών της εποχής με αποστολές στην Ανατολή, όπως σύντομες σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Μακεδονία κλπ. Φέρει ατσαλογραφία στην προμετωπίδα και ατσαλογραφική βινιέτα ενσωματωμένη στη σελίδα τίτλου. Γαλλικό κείμενο. Σκληρόδετο, πρόσθετης βιβλιοδεσίας, ελαφρύ γάριασμα και λίγα σημάδια υγρασίας 12o.
 23. 58.0074
  Edmond About, GREECE AND THE GREEKS OF THE PRESENT DAY. [Εκδ:] Thomas Constable / Edinburgh / London 1855. Σελ. xvi+360. O Edmond Francois Valentin About (1828-1885) ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος, ακαδημαϊκός και δημοσιογράφος. Το 1852 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ως υπότροφος της Γαλλικής Σχολής. Κατά τη διάρκεια της τετραετούς παραμονής του περιόδευσε σε όλη τη χώρα και αφού επέστρεψε έγραψε το πρώτο σύγγραμμα για την Ελλάδα, βιβλίο που αμέσως έγινε περιζήτητο. Αναφέρεται στην ελληνική κοινωνία, την αγροτική παραγωγή, τη βιομηχανία, το εμπόριο, την πολιτική κατάσταση, τη θρησκεία, την οικονομία και τη βασιλική οικογένεια. Αποτελεί την Α' αγγλική έκδοση. Δερματόδετο, καλής βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία και ελαφρώς εξογκωμένα νεύρα στη ράχη, περίτεχνος διάκοσμος εξωτερικά, σταθερά μαρμαρογραφημένα εσώφυλλα και χρυσωμένες ακμές. Εσωτερική επιδιόρθωση του δεσίματος. 12ο.
 24. 58.0075 Auction ended
  40,00 €
  Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ - NOUVEAU TESTAMENT. LES QUATRE EVANGELISTES ET LES ACTES DES APOTRES. Texte grec, avec sommaires et notes. Edition classique. [Εκδ:] De l' imprimerie d' Auguste Delalain / Paris 1836. Σελ. 92+54+90+72+90. Βιβλιοφιλική γαλλική έκδοση της Καινής Διαθήκης, με το κείμενο των 4 Ευαγγελίων και των Πράξεων των Αποστόλων στην ελληνική γλώσσα και μόνο οι τίτλοι των κεφαλαίων στα γαλλικά. Δερματόδετο, με χρυσοτυπία και περίτεχνη εμπίεστη διακόσμηση σε ράχη και καλύμματα, σταθερά μαρμαρογραφημένα εσώφυλλα και διάστικτες ακμές. 16o.
 25. 58.0076
  Jurien de la Graviere, LE DRAME MACEDONIEN. [Εκδ:] E. Plon et Cie / Paris 1883. Σελ. xix + 194. Η ιστορία κυρίως της εκστρατείας του Μεγ. Αλεξάνδρου από την εποχή του Φιλίππου έως τη Μάχη της Μεγαλόπολης ανάμεσα στους Σπαρτιάτες και του Μακεδόνες το 331 π. Χ. Σύγγραμμα του Jean Pierre Edmond Jurien de La Graviere (1812-1892), Γάλλου αντιναύαρχου και συγγραφέα, σε Α' έκδοση με γαλλικό κείμενο. Περιλαμβάνει τον αναδιπλούμενο χρωμολιθόγραφο χάρτη της Μικράς Ασίας, μεγάλου αναπτύγματος ("Carte de L' Asie Mineure", F. Dufour, διαστάσεων 64 x 44 cm) Σκληρόδετο, βιβλιοφιλικής βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία στη δερματόδετη ράχη και χρυσωμένες ακμές. 12ο.
 26. 58.0077 Auction ended
  30,00 €
  AVENTURES DE TELEMAQUE par Fenelon - TOME PREMIERE & SECOND. [Εκδ. ] Chez Carez, Thomine et Fortic / Paris 1820. Σελ. 274+265. Το πιο γνωστό έργο έργο του Francois Fenelon, Αρχιεπισκόπου του Cambrai, επίτομο, πλήρες των περιπετειών του Τηλέμαχου σε 2 επιμέρους βιβλία με 24 κεφάλαια. Γαλλική έκδοση. Δερματόδετο, με χρυσοτυπία & διάκοσμο στη ράχη, σταθερά μαρμαρογραφημένα εσώφυλλα & μαρμαρογραφημένες ακμές. Μικρή χαλάρωση των καλυμμάτων, μικροφθορές στο δέρμα εξωτερικά. 16o.
 27. 58.0078 Auction ended
  30,00 €
  C. L. Dicke, ZEUS - DIE GOTTERLEHRE DER GRIECHEN UND ROMER. Fur die erwachsene Jugend und das spatere Alter, so wie fur angehende Kunstler. [Εκδ:] A. Bagel / Wesel 1853. Σελ. 231. Γερμανική έκδοση (γοτθική γραφή) για την ελληνική μυθολογία. Εξαιρετική εικονογράφηση με 24 χαλκογραφικούς πίνακες εκτός κειμένου που περιλαμβάνουν 64 επιμέρους χαρακτικά. Σκληρόδετο, πρόσθετης βιβλιοδεσίας, στίγματα οξείδωσης. 12ο.
 28. 58.0079
  Dr. K. Krumbacher, GRIECHISCHE REISE DEM GROSSEN PHILHELLENEN LUDWIG DEM ERSTEN KONIG VON BAYERN. [Εκδ:] 1886. Σελ. 390. Ο Karl Krumbacher (1856-1909) ήταν Γερμανός ακαδημαϊκός, βυζαντινολόγος και φιλόλογος. Τον Οκτώβριο του 1883 πραγματοποίησε πολύμηνο ταξίδι στο ελληνικό βασίλειο, τα τουρκοκρατούμενα νησιά του Αιγαίου, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να κάνει επιτόπια γλωσσική, ιστορική και αρχαιολογική έρευνα. Στο πλαίσιο του ταξιδιού του, επισκέφτηκε μεταξύ άλλων την Αθήνα, την Πάτμο, τη Χίο, τη Λέσβο, τη Σμύρνη, την Πέργαμο κ. α. Παράλληλα, μελετώντας στην Πάτμο τα τροπάρια του Ρωμανού του Μελωδού, αποφάσισε να στραφεί προς τη φιλολογική μελέτη των βυζαντινών κειμένων. Στο βιβλίο "Griechische Reise", σε Α' έκδοση, δημοσιεύονται οι αναμνήσεις και τα πορίσματά του από το συγκεκριμένο ταξίδι. Το σύγγραμμα το αφιέρωνει στον βασιλιά της Βαυαρίας, Λουδοβίκο Α', γνωστό φιλέλληνα που υποστήριξε γενναιόδωρα τον ελληνικό αγώνα για ανεξαρτησία. Σκληρόδετο, πλήρως με γερμανικό κείμενο. 12ο.
 29. 58.0080
  M. Le Comte de Segur, ABREGE DE L' HISTOIRE UNIVERSELLE, ANCIENNE ET MODERNE, A L'USAGE DE LA JEUNESSE - TOME SIXIEME, Contenant l' histoire de la Grece. [Εκδ:] Alexis Eymery / Paris 1823. Ο Louis Philippe, Comte de Segur (1753-1830) ήταν Γάλλος διπλωμάτης και ιστορικός. Το πολύτομο σύγγραμμά του, στα γαλλικά, για την παγκόσμια ιστορία από τον αρχαίο κόσμο μέχρι τον σύγχρονο, διαιρέθηκε σε 47 τόμους. Ο παρών 6ος τόμος αφορά την αρχαία Ελλάδα έως τη δεύτερη μάχη εναντίον των Περσών στις Θερμοπύλες. Εμπεριέχει αναδιπλούμενο χαλκογραφικό χάρτη ("Grande Grece" Grave par Berthe rue S. Jacques, 29, 5 x 17 cm) και 3 χαλκογραφίες που αφορούν τον Τρωικό Πόλεμο, τη Μάχη του Μαραθώνα και τη Μάχη των Θερμοπυλών. Σκληρόδετο, βιβλιοδεσίας εποχής με χρυσοτυπία στη δερματόδετη ράχη και μαρμαρογραφημένες ακμές. Μικροφθορά στο δέρμα της ράχης. 16ο.
 30. 58.0081 Auction ended
  30,00 €
  C. - D. Raffenel, HISTOIRE DES GRECS MODERNES, depuis la prise de Constantinople par Mahomet II jusqu'a ce jour. [Εκδ:] Chez Raymond / Paris 1825. Σελ. 332. Ο Claude Denis Raffenel (1797-1827) ήταν Γάλλος φιλέλληνας και ιστορικός. Συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις του απελευθερωτικού αγώνα με το σώμα του Charles Fabvier το 1826, κατά τις οποίες μάλιστα έχασε τη ζωή του. Υποστήριξε όμως την Ελλάδα μέσα από τη συγγραφή των έργων του που αφορούν την ιστορία των Ελλήνων μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους και κυρίως τα γεγονότα του απελευθερωτικού αγώνα. Γαλλικό κείμενο. Σληρόδετο, νεότερης βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία στη δερματόδετη ράχη, σημάδια οξείδωσης, λίγες οπές από σαράκι, στάμπα από ταινία επιδιόρθωσης στη σελίδα τίτλου και την επόμενη. 16o.
 31. 58.0082 Auction ended
  25,00 €
  Le P. Griffet, EXERCICE DE PIETE pour LA COMMUNION - Nouvelle Edition. [Εκδ:] Perisse Freres / Lyon & Meguignon Junior / Paris 1822. Σελ. 272. Γαλλικό σύγγραμμα σε νέα έκδοση, θρησκευτικού περιεχομένου για τον Ιησού Χρηστό. Δερματόδετο, βιβλιοδεσίας εποχής με χρυσοτυπία στη ράχη, σταθερά μαρμαρογραφημένα εσώφυλλα, μαρμαρογραφημένες ακμές. 16ο.
 32. 58.0083
  DAS EVANGELIUM JOHANNIS. In neu-griechischer Sprache. [Εκδ:] Wilhelm Haas / Basel 1823. Σελ. 86. Το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, στη νέο-ελληνική γλώσσα. Η επιμέλεια της έκδοσης ανήκει στον C. F. Spittler. Ο Christian Friedrich Spittler (1782-1867) ήταν γραμματέας της Χριστιανικής Εταιρείας και ιδρυτής διαφόρων κοινωνικών και ιεραποστολικών οργανώσεων στη Βασιλεία. Η σελίδα τίτλου φέρει χαλκογραφική βινιέτα. Χαρτόδετο, πρόσθετης βιβλιοδεσίας με ελαφρά στίγματα οξείδωσης. 12o.
 33. 58.0084 Auction ended
  25,00 €
  Verney Lovett Cameron, AMONG THE TURKS. [Εκδ:] Thomas Nelson and Sons / London 1889. Σελ. 208. O Cameron (1844-1894) ήταν Άγγλος ταξιδιώτης στην Κεντρική Αφρική και ο πρώτος Ευρωπαίος που διέσχισε το 1875 την ισημερινή Αφρική από θάλασσα σε θάλασσα. Για αυτό το λόγο, του απονεμήθηκε το Ιδρυτικό Μετάλλιο της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας το 1876. Υπήρξε επίσης διοικητής του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. Ταξιδιωτικό σύγγραμμα, σε Α' έκδοση, αγγλικό κείμενο, εικονογραφημένο με 27 ολοσέλιδα χαρακτικά. Σκληρόδετο, επιδιορθωμένης βιβλιοδεσίας με πλαστικό περικάλυμμα και χρυσοτυπία σε ράχη & άνω κάλυμμα. 12ο.
 34. 58.0085 Auction ended
  25,00 €
  L. A. Bourgault-Doucoudray, TRENTE MELODIES POPULAIRES DE GRECE & D' ORIENT - Troisieme Edition. [Εκδ:] Henry Lemoine / Paris 1897. Σελ. 24+87. Ο Louis-Albert Bourgault-Ducoudray (1840-1910) ήταν Γάλλος συνθέτης, πιανίστας και καθηγητής ιστορίας/θεωρίας της μουσικής στο Ωδείο του Παρισιού. Λεύκωμα, σε 3η έκδοση, με συγκεντρωμένες 30 δημοφιλείς μελωδίες της Ελλάδας και της Ανατολής με τη μουσική τους και τους στίχους παράλληλα στα ελληνικά & ιταλικά, μεταφρασμένα από τον M. A. De Lauzieres. Σκληρόδετο, πρόσθετης βιβλιοδεσίας με μικροφθορά στα καλύμματα. 4o.
 35. 58.0086 Auction ended
  20,00 €
  Edmondo de Amicis, CONSTANTINOPLE. [Εκδ:] Librairie Hachette et Cie / Paris 1883. Σελ. 452. Περιηγητικό σύγγραμμα του Ιταλού λογοτέχνη (1846-1908) για την Κωνσταντινούπολη στα τέλη του 19ου αιώνα. Η μετάφραση από τα ιταλικά (με την άδεια του Ιταλού συγγραφέα) από την Γαλλίδα συγγραφέα J. Colomb. Εξαιρετική εικονογράφηση του C. Biseo με 183 αναπαραγωγές εντός κειμένου από την καθημερινή ζωή στην Πόλη. Σκληρόδετο, μερικώς άκοπο, πρόσθετης βιβλιοδεσίας με διατηρημένα τα αρχικά εξώφυλλα, σημάδια οξείδωσης. 4o.
 36. 58.0087 Auction ended
  20,00 €
  Gaston Deschamps, LA GRECE D' AUJOURD 'HUI - Nouvelle edition, revue et augmentee. [Εκδ. :] Armand Colin et Cie / Paris 1897. Σελ. 408. Ο Gaston Deschamps (1861- 1931) ήταν Γάλλος αρχαιολόγος, περιηγητής και συγγραφέας. Το 1885 διορίσθηκε στην Γαλλική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε πετυχημένες αρχαιολογικές αποστολές στην Ανατολία της Μικράς Ασίας, στην Αμοργό, στη Χίο και στην κοιλάδα του Σπερχειού ποταμού. Για το παρόν σύγγραμμα, σε αναθεωρημένη και διευρυμένη έκδοση, "Η Ελλάδα σήμερα" βραβεύτηκε από τη Γαλλική Ακαδημία. Ταξιδεύει σε Αθήνα, Πειραιά, Σύρο, Αμοργό, Δελφούς, Άμφισσα, Λαμία, Φάρσαλα και Βόλο μέσω ιστορικών και πολιτικών αναφορών της περιόδου. Σκληρόδετο, νεότερης βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία στη ράχη. Γαλλικό κείμενο. 12o.
 37. 58.0088
  Alfred Lemaitre, MUSULMANS ET CHRETIENS - NOTES SUR LA GUERRE DE L' INDEPENDENCE GRECQUE. [Εκδ:] Librairie G. Martin / Paris 1895. Σελ. 263. A' έκδοση του συγγράματος του Γάλλου συγγραφέα για την Ελληνική Επανάσταση με αναφορές σε Μονεμβασιά, Ναυαρίνο, Τριπολιτσά, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Χίο, Αθήνα, Πελοπόννησο, Μεσολόγγι κ. α. Σκληρόδετο, νεότερης βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία, διατηρημένα τα αρχικά εξώφυλλα και σταθερά μαρμαρογραφημένα εσώφυλλα. 12o.
 38. 58.0089 Auction ended
  20,00 €
  Casimir Delavigne, MESSENIENNES CHANTS POPULAIRES ET POESIES DIVERSES - Nouvelle edition. [Εκδ:] Charpentier / Paris 1852. Σελ. 251. Ο Jean-Francois Casimir Delavigne (1793-1843) ήταν Γάλλος ποιητής και δραματουργός. H Β' έκδοση αυτή περιλαμβάνει ποιήματα εμπνευσμένα από τη μάχη του Βατερλώ και είχε τελικά μεγάλη απήχηση στο γαλλικό λαό. Σκληρόδετο, ιδιωτικής βιβλιοδεσίας με χρυσοτυπία στη δερματόδετη ράχη, διάστικτες ακμές και ελαφρές στάμπες οξείδωσης. 12ο.
 39. 58.0090 Auction ended
  20,00 €
  Claude Lancelot, LE JARDIN DES RACINES GRECQUES, Mises en vers francais; avec un traite des prepositions et autres particules indeclinables, et un recueil alphabetique de mots francais tires de la langue grecque, soit par allusion, soit par ethymologie. --- [Εκδ:] Martial Ardant Freres / Paris & A La Meme Librairie / Limoges 1843. Σελ. 357. Ο Claude Lancelot (περ. 1615-1695) ήταν Γάλλος μοναχός και γραμματικός του 17ου αιώνα. Νεότερη έκδοση του έργου του για τις ρίζες και την ετυμολογία των ελληνικών λέξεων. Σκληρόδετο, βιβλιοδεσία εποχής με δερματόδετη ράχη. 12ο.
Shop By

39 προϊόντα